REPORTAGE

Het Ondernemersbelang Zaanstreek - Waterland

“Onderhoudswerk uitbesteden en weten dat het goed komt”

 

Onderhoudswerk uitbesteden en weten dat het goed komt

Wie regelmatig grootschalig (timmer)onderhoud uitbesteedt of timmerlieden inhuurt voor onderhoudswerk wil dat het werk goed gebeurt. Het is extra prettig als het ook goed wordt geregeld, in overleg met alle betrokkenen.

“Wij zorgen gewoon dat het voor elkaar komt”, zeggen Marcel en Daniël van Winsen van HSE Timmerwerken. Ze lopen inmiddels lang genoeg mee om te weten, waarin ze het verschil maken. “Als wij een klus aannemen, dan zorgen we natuurlijk dat het werk goed wordt uitgevoerd, maar we regelen ook alles eromheen. De opdrachtgever heeft er geen omkijken naar. Dat is onze toegevoegde waarde. We voeren het werk uit volgens afspraak en rapporteren regelmatig aan de opdrachtgever of aan de uitvoerder.”

Hoogwaardig, snel en efficiënt
Marcel van Winsen startte in 2003 met een eenmansklusbedrijf. “Ik kon wel goed leren, maar wilde liever met mijn handen werken. Dus ik ben gewoon maar begonnen. Al snel kreeg ik timmerwerk voor een woningcorporatie. Toen bleek dat ik ook goed was in het onderhouden van de contacten met bewoners, kwamen er steeds meer opdrachten.” Intussen maakte zijn broer Daniël zijn hbo-opleiding werktuigbouwkunde af. In 2007 zijn ze samen HSE Timmerwerken begonnen. HSE staat voor Hoogwaardig-Snel-Efficiënt.
“We specialiseerden ons in deuren, ramen en kozijnen en deden vooral projecten met veel dezelfde woningen. Dat liep zo goed dat we mensen konden aannemen.” Maar ook de broers kregen te maken met teruglopende aantallen opdrachten. “In 2010 zijn we weer helemaal teruggegaan naar de basis en met z’n tweeën verder gegaan. We werken vooral voor de zakelijke markt: woningcorporaties en aannemers en bedrijven die hun onderhoudswerk aan ons uitbesteden.” Inmiddels kunnen ze alweer zzp’ers inzetten en leerlingen van de vakopleiding. HSE Timmerwerken is erkend leerbedrijf.

Diverse werkzaamheden
“We doen nu ook andere, timmergerelateerde werkzaamheden, zoals een dakopbouw of het vervangen van gevelelementen. Momenteel zijn we bezig bij een groot renovatieproject in Leiden, waar we onder andere isolatie en gevelbekleding aanbrengen op de kopgevels en timmerwerk uitvoeren in de appartementen.” Voor de meeste opdrachtgevers hebben ze al meerdere projecten uitgevoerd. “Wij werken ondersteunend en aanvullend voor de klant en denken graag mee. Ook nemen we liever even de tijd voor de voorbereiding en de planning, waar nodig in overleg met andere partijen. Dan kunnen we daarna achter elkaar doorwerken. Als je het vooraf goed regelt, spaart dat tijd en geld, omdat je je op het werk zelf kunt concentreren. Zo voorkom je ook faalkosten.”

Marcel en Daniël van Winsen regelen het niet alleen graag goed, ze vinden het vooral ook een uitdaging om kwaliteit te leveren. “We zijn gewoon makers. En uiteindelijk wint de kwaliteit altijd.”

 

Quick scan

Hét probleem van de markt
Ondernemers die grootschalig (timmer)onderhoud van hun bedrijf uitbesteden of organisaties die vaak timmerlieden inhuren voor onderhoudswerk, zoals woningcorporaties of aannemers, herkennen het misschien: een goede vakman (m/v) is niet altijd een goede planner of in staat om flexibel in te spelen op onvoorziene situaties. Ook niet iedereen beschikt over de contactuele vaardigheden die nodig zijn als een woning of bedrijf in gebruik is.

Onze visie
HSE Timmerwerken levert vakwerk en neemt opdrachtgevers graag alle zorgen uit handen. HSE staat voor hoogwaardig, snel en efficiënt.

Uw oplossing
Als HSE Timmerwerken een klus aanneemt, dan wordt niet alleen het werk goed gedaan, maar het wordt ook goed geregeld in overleg met alle betrokkenen.

ALTIJD AL WILLEN WETEN HOE AANTREKKELIJK EEN PROFESSIONELE AANPAK IS?

OFFERTE AANVRAGEN Bel: 075-615 22 20 of stuur een mailtje naar info@hse-t.nl